Monday, March 21, 2011

"Mιλάει ελληνικά μάλλον, ε;"

Όπως όλος ο κόσμος προσκυνώ ταπεινά τα 4 πρώτα. Επίσης γουστάρω το Fighting the World γιατί ήταν και το πρώτο που άκουσα. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη μου επαφή με Manowar ήταν το βίντεο του Blow Your Speakers στην δορυφορική της Αθήνας, τα πρώτα χρόνια. Και το Kings of Metal φυσικά που πήγε και αγόρασε ο αδερφός μου. Το The Triumph of Steel ήταν ήδη ένας δίσκος που δεν με πολυενδιέφερε αλλά τον άκουσα όπως όλος ο κόσμος και μου άρεσαν αρκετά κομμάτια.

Αλλά ποτέ δεν ήμουν φανατικός οπαδός (παρόλο που ιν ρετροσπέκτ έχω λιώσει τα κλάσικς και έχω βιώσει τις ανατριχίλες), δεν ερωτεύτηκα τους Manowar ποτέ βασικά. Αυτό. Δεν ερωτεύτηκα. Θες η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο σπίτι με τον μεγάλο αδερφό να κοροϊδεύει τις γούνες και τα πλαστικά σπαθιά; Θες οι γούνες από μόνες τους χωρίς εξωτερική βοήθεια; Δεν ξέρω. Πάντως θα ήθελα να τους δω λάιβ. Άκουσα τα χειρότερα για όλες τις συναυλίες (μαζί με τα καλύτερα εννοείται, αλλά ποιος εμπιστεύεται έναν Manowarά για μια αντικειμενική άποψη; ) και είχα πάντα χαμηλές προσδοκίες. Αλλά ο Έρικ είναι Φωνάρα. Αυτό ήθελα κυρίως να δω.

Το 1999 ήταν η μοναδική φορά που έκατσε και είδα Manowar. Και απογοητεύτηκα πλήρως. Δέκα κομμάτια οι headliners του Rockwave γιατί το περισσότερο σώου είχε αναλωθεί στην απώλεια ρεύματος λόγω της μεγάλης δύναμης της μουσικής των Manowar. Φοβερό το ελληνικό ρεύμα. Πέφτει ηττημένο αλλά κρατάει λίγες δυνάμεις για το μικρόφωνο του ΝτεΜάιο. Θα μου πεις, ψωροκώσταινα, Manowar, πού να σταθεί το ελληνικό τριφασικό; Αλλά οι Manowar το έριξαν το ρεύμα και σε άλλες πιο προηγμένες χώρες. Αυτό θα πει δύναμη. I was not amused.

Μετά είχαμε σόλο μπάσο, σόλο σπάσιμο χορδών, σόλο πέσιμο σε ράντομ τύπισσα, σόλο διδαχή στον πιτσιρικά που ανέβηκε στην σκηνή να παίξει με τους Manowar. "Παίξε καλά και θα σε αφήσω να την πηδήξεις". "Όχι, όχι" η τύπισσα, "μόνο εσένα θα πάρω" (με νοήματα όλα αυτά), σόλο αφήγηση Έρικ Άνταμς για τις μεγαλόστηθες οπαδούς στο ξενοδοχείο, γενικά, σόλο λογύδριο με διάσπαρτα κομμάτια. Σαν Πανούσης ένα πράμα, αλλά στο χεβιμεταλικά ηλίθιο. Δεν θα είχα πρόβλημα γενικά, είχα δει Sodom και ήταν Καλά, είχα δει Mercyful Fate και ήταν Πάρα Πολύ Καλά και διασκέδασα τις μπύρες μου με το να χαζεύω το μέηκ απ των Ιμμόρταλ να λιώνει το καταμεσήμερο. Αλλά έλα που όταν οι Δυνατοί Manowar αντί να παπαρίζονται και να μας παραρίζουν έπαιζαν πραγματικά καλα... Αυτό ήταν το σπάσιμο. Αν ήταν μάπες στην απόδοση, θα έλεγα ότι τουλάχιστον απολαμβάνω τσίρκο. Αλλά όταν γουστάρω το λάιβ και μου κόβεις την πόρωση στην μέση γιατί προσπαθείς να πείσεις μια καημένη να δείξει τα βυζά της στον κόσμο (βράχος αρετής, δεν τα έδειξε, προς μεγάλη απογοήτευση των Πιστών στις πρώτες σειρές), ε, τότε, ενοχλούμαι και σάλτα ρε βλάκα καραγκιόζη, κλπ, κλπ.

Έκτοτε, μακριά και αγαπημένοι, Γραφικοί αλλά μεγειά τους, μεγειά και στους οπαδούς τους, ποιος είμαι εγώ να τους χαλάσω την καύλα. Μουσικά μου ήταν ακόμα πιο αδιάφοροι, εδώ και οι φανατίλες σιγά-σιγά ξέμεναν από επιχειρήματα, τι Louder than Hell, τι πακτωλός DVD που αν κατάλαβα καλά από τα διάφορα ριβιού, η μεγάλη αττραξιόν είναι οι τύπισσες που δεν κωλώνουν να δείξουν βυζά. Άντε, ένα Warriors of the World, όπου οι Manowar μανογουωρίζουν το Heaven and Hell πολύ πετυχημένα ομολογουμένως...και αυτά.

Και μετά είδα αυτό:




..και συνειδητοποίησα ότι όσα λογικά και μη να λέω ή σκέφτομαι για τους Manowar, η μπάντα είναι αλλού, σε άλλο γαλαξία, πολύ πολύ πιο μακριά από μένα. Έχει πάρει το κόνσεπτ γλυψίματος (συγγνώμη, τρίμπιουτ ήθελα να πω) με μια ελληνική σημαία στο εξώφυλλο πολύ πιο πέρα. Πέρα στον Πατέρα και ακόμα παραπέρα... Τόσο πέρα που στο τέλος γουστάρω και εγώ ρε μαλάκα.

Λοιπόν. Έχω ανάγκη να δω γραμμένο τον λόγο του Τζόι. Γιατί, δεν ξέρω γιατί. Γιατί θέλω. Σαν τον παράγοντα του Εδεσσαϊκού, με υπότιτλους. Σαν τον Ογκουνσότο.

Να με συμπαθάτε οι Manowarάδες.

JDM: Τζόι ΝτεΜάιο
ΚΚΠΠΟΤΜ: Kαλύτεροι Kαι Πιο Πιστοί Οπαδοί Των Μάνογουώρ
ΘΚΚΠΠΟΤΜ: για την θηλυκιά Καλύτερη Και Πιο Πιστή Οπαδό Των Manowar

Μέρος Α': Η ΕΣΦΙΕΡΩΣΗ:
-----------------------------
JDM: "Σήμερρα... τιμώμε... τη νίμι του πατέρrha. Ηνός... πραγκμάτικου αδερφού ("Για την μαμά σου λέει")...Του κιλ ιμόρτα (????)...("Wooooooo!!!!") Η συναυλία σσήμερρα...είναι... εσφιερωμένη...( "-Τι είναι; -Αφιερωμένη εννοεί") στον πατέρρα του."

ΚΚΠΠΟΤΜ: Χειροκρότημα επιδοκιμασίας.

Εδώ ξεκινάει το wtf με το kalimerrha. Ο Τζόι ανεβάζει τον πήχη του Patera αυτόματα πολλούς πόντους, σαν το ρεκόρ του Μπούμπκα, (αν δεν το έκανε πόντο-πόντο για να πιάνει φράγκα). Μιλάει στο κοινό του ελληνικά αλλά όχι τώρα αυτά τα εύκολα να'ούμε, τα "kalimera atina, ti kanis?", τα "yamas, efkaristo!" και τέτοια. Όχι, εδώ μιλάμε για άλλο λέβελ, για ΚΟΠΟ και ΜΟΧΘΟ για χάρη του πιστού κοινού.

Το περιεχόμενο, ωραίο, Manowar-ικό. Αν κατάλαβα καλά, κάποιου παιδιού πέθανε ο πατέρας και ο ΝτεΜάιο αφιερώνει την συναυλία στην μνήμη του. Ωραία κίνηση για το παιδί. Γαμώ. Θυμάμαι και άλλες τέτοιες αφιερώσεις σε νεκρούς γονείς ή κάνω λάθος επηρεασμένος από κάποια εμπάθεια; Όπως και να'χει, το περιεχομένο είναι μια χαρά. Φυσικά η ατραξιόν είναι τα "εσφιερωμένη σσήμερρρρρα".

Προφορά; Σε σημεία εντυπωσιακά καλή για αμερικάνο. Με επιρροές από Αλβανό Γκμοχ. Κάποιες λέξεις ζορίζουν αλλά τα συμφραζόμενα ξελασπώνουν. Χαϊλάιτς, φυσικά η πρώτη πρόταση που εκφέρεται με πραγματικό αίσθημα Ξανθόπουλου και το "εσφιερωμένη".

ΜΕΡΟΣ Β' - Η Μεγάλη Μας Χαρά
------------------------------------

JDM: "Η νύchτα απόψε... στα δίνει (σημ: θα μείνει)... στην ιστορρρρρία".

ΚΚΠΠΟΤΜ: "ΓΟΥΩΩΩΩ!!!" "Ντέ-Μα-Γιό! Ντέ-Μα-Γιό!"
ΘΚΚΠΠΟΤΜ: "Μπράβοοοο!"

JDM: "Είμαστε... πολύ. Χαρρρούμενοι ("ρρρρρρ") που βριshkόμαστε στην Κeaσολονίκη (έκρηξη επιδοκιμασίας) με όλούς εσάς!....τους ΑΛΗΘΕΝΟΥΣ!... ΟΠΑΔΟΥΣ! ΤΩΝ ΜΑΝΟΥ-ΓΩ!!"

Της πουτάνας από κάτω. Λίγο εξτρά αλβανικό παχύ σίγμα στο "βρισκόμαστε" αλλά οκ. Πολύ τονισμένο "ρ" που έχει γίνει άμεσα αντιληπτό αλλά όλα ζάχαρη αφού λέει για την Θεσσαλονική (close enough).

ΘΚΚΠΠΟΤΜ: "Μαλάκα, μιλάει ελληνικά αυτός;;" Πέφτει η πρώτη απορία. Είναι φανερό πως η κοπελιά τον ζει τον λόγο. Η φωνή της σκεπάζει το βίντεο και διακατέχεται από την απορία. Μιλάει Ελληνικά ο ΝτεΜάιο; Γενικώς; Είναι τόσο Φιλέλλην άραγε; Μια φίλη δίπλα απαντάει "δεν ξέρω". Μπορεί δηλαδή.

Φαντάζομαι ο περισσότερος λαός υποθέτει ότι ο Τζόι έκατσε και έμαθε ένα κείμενο απέξω. Εγώ από την άλλη, για κάποιο λόγο, πιστεύω ότι έχει ακουστικό και κάθε παύση δεν είναι για δραματικό ρητορικό εφέ, αλλά γιατί ακούει να του διαβάζουν το μεταφρασμένο κείμενο. Θα'χει κάνει μερικές πρόβες πάντως. Με προβληματίζει το παχύ το σίγμα. Τέσπα. Συνεχίζει το άτομο.

JDM: "Σσσ...σσ..στην κώρα....των θεών"

Κλάσικ, αν δεν το έλεγε θα ήταν παράλειψη.

ΘΚΚΠΠΟΤΜ: "Woooooo!!!!"

ΜΕΡΟΣ Γ' - Στες το βράδυ
------------------------------

"Σσστες το βράδυ... ("Ω! γάμησα μία, χαχαχα") σστο ξενοδοchείο... γονορίσαμε μερικές!... κοπέλες... ("ΓΟΥΩΩΩΩ!")...και δοκιμάσαμε... ΟΥΖΟ!!!! ("ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!")... ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΡΟ! ("ΕΕΕΕΕΕ!")... Ασείς...οι Έλληνες... Σέρε να τα πίνατε; ("ΕΕΕΕΕ!") Και να γαμάτε...("ΕΕΕΕ!) τις πιο όμορφες...(ΕΕΕΕΕ!") κοπέλες;;"

Παύση.

"...Περάσαμε γκαμάτα!"

Έκρηξη λατρείας, χειροκρότημα, γέλιο. Αποθέωση. E, εντάξει, γάμησε. Το έφερε ωραία και το "γαμάτα" ήταν άψογη επιλογή λέξης. Εδώ κέρδισε εμένα το άτομο. Το section "Στες το Βράδυ" είναι πραγματικά καλό. Και εγώ θα χειροκρόταγα. Σαν περήφανος πολεμιστής απευθύνεται σε άλλους πολεμιστές και καταθέτει τα διαπιστευτήρια ανδρισμού. Γυναίκες! Ουγκ! Νερό που Καίει! Ουγκ! Εσύ χλωμό πρόσωπο, ξέρεις να γαμάς; ...για να καταλήξει στο punchline, το κλείσιμο ματιού, ο Κόναν κάνει πονηρό χιουμοράκι, πώς να μην τον αγαπήσεις; Οι ιαχές Ντε-μαγιό δονούν την ατμόσφαιρα, τους παίρνει.


ΜΕΡΟΣ Δ' - ΕΙΣΚΑΣΚΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ
-------------------------------------------
JDM: Εφαριστούμε πολύ... που ήρθατε απόψε...και αύριο. Και το Σάββατο! Τρεις ημέρρες.... Sold out στην Ελλάδα."

ΚΚΠΠΟΤΜ: "ΝΤΕ ΜΑΓΙΟ! ΝΤΕ ΜΑΓΙΟ! ΝΤΕ ΜΑΓΙΟ!"

JDM: "Επεστράψαμε σιντ Αλλάδα απειδή το ζητήshατε. Σστείλατε μενύματα... στο φέισμπουκ! Και e-mail... Και απαιτήshate..τους Manowar στην Aeλλάδα.("ΕΕΕΕΕΕΕ!") Και είμαστε εδώ... Για όλους ΑΣάΣ.... Είσκαστε οι καλύτεροι... ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΙ! ΟΠΑΔΟΙ! Σε όλο τατο κόσμο!

ΚΚΠΠΟΤΜ: Αποθέωση, εμφατική κατάφαση από τον κόσμο. Είμαστε, είμαστε.

Εμένα πάλι κάπου εδώ με έχασε ο Τζόι, εκεί που γούσταρα και γω, αρχίζει αυτά ρε παιδί μου πάλι. Έλα ρε Τζόι, αφού τα ίδια λες παντού ρε, σε ποιον τα πουλάς αυτά τώρα... Αλλά γάτα ο Κόναν. Το περιμένει αυτό. Ξέρει ότι υπάρχουν τσουτσεκάκια σαν και μένα που είναι έτοιμοι να αμφισβητήσουν τον Αρχηγό. Δεν τελειώσαμε.

ΜΕΡΟΣ Ε' - ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!
--------------------------------

Βρισκόμαστε στο κρεσέντο της ομιλίας. Ο Πολεμιστής έχει κηρύξει ότι οι Έλληνες είναι οι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ και πιο ΠΙΣΤΟΙ οπαδοί σε όλο τον Κόσμο. Όχι τώρα φλωριές, "το καλύτερο κοινό, πωπω τι είστε εσείς;" και τέτοια που μας πουλάνε όλοι. Οι Καλύτεροι και πιο Πιστοί, αν κατέχεις από τρου μέταλ, καταλαβαίνεις ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ απόψε από τα χείλη του Ηγέτη.

Εγώ διακατέχομαι από απογοήτευση. Με κερδίζει στο "περάσαμε γκαμάτα" για να χύσει την καρδάρα στην επόμενη στροφή με τα φούμαρα. ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΖΟΪ. Ο Τζόι με ακούει:

JDM: " Όποιος δεν με πιστεύει.... Να πάει να γκαμηθεί. ("ΩΩΩΩΩ!") ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΚΑΜΗΘΕΙ!... ("ΩΩΩΩΩ
!") ...ΝΑ ΓΚΑΜΗΘΕΙ!!"
(ΩΩΩΩΩ!"). Τρις, όπως αρμόζει, τελετουργικά.

...πανζουρλισμός από κάτω! Και με μια μαεστρική κίνηση με ξανακερδίζει. Γιατί είναι αποθέωση και τέρμα Manowar. Σαν την προσευχή του Κόναν "and if you do not listen, then to hell with you!". Και έξυπνο. Διότι εκτός από μας που δεν τον πιστεύουμε που θα πάμε να γκαμηθούμε, φαντάζομαι ότι πάει να γκαμηθεί και ο Γερμανός πιο πιστός οπαδός (νόμιζε, χα!) αλλά και αντίστοιχα φικ ντιχ ο Έλληνας που δεν πιστεύει τον Τζόι όταν τα λέει στους Γερμανούς και γενικά ένα ιντερνάσιοναλ ποτ πουρί που γαμιέται στην μητρική γλώσσα των καλύτερων και πιο πιστών οπαδών σε όλο τον κόσμο! ΕΠΟΣ.


JDM: "Θα περάσουμε...τολύ καλά απόψε."

Ωραίο. Λιτό, φιλικό, ζεστό, πάμε. Αλλά το καλύτερο, το άφησε για το τέλος:

JDM: "Ζhήτω η Ελλάς!"

(Θ)KKΠΠOTM: "Μπράβοοοο! ΖΗΤΩΩΩΩ!"

JDM: "Ζήτω η Ελλάς!"

(Θ)KKΠΠOTM: "ΖΗΗΗΗΤΩΩΩΩΩΩ!"

JDM: "ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!!!!"

(Θ)KKΠΠOTM: "ΖΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΤΤΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!"

ΧΑΙΡΕ Ω ΧΑΙΡΕ ΛΕΥΤΕΡΙΑ! Τι ζούμε! Και εκεί που είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την Πόλη, ο επίλογος:

JDM: "You don't like Manowar? Fuck you!"

Δεν μας γουστάρεις; Σάλτα γαμήσου! Και εσύ, με τους άλλους που δεν με πιστεύετε!

Σβήνουν τα φώτα. Αποχωρεί. Ο κόσμος εκστασιασμένος. Η θηλυκιά πιστή επαναφέρει την απορία. "Μιλάει ελληνικά μάλλον, ε;". Ε, ναι. Όχι μόνο τα μιλάει, τα γονορίζει καλά γιατί έτshι απατεί η αγκάπη του για τους πιο αληθενούς οπαδούς σε όλο τατο κόσμο!

Αυτό που θέλω είναι να βγάλει πολλούς τέτοιους λόγους. Που πάνω κάτω να λέει τα ίδια. Αν βγάλει λόγο στα γερμανικά που να λέει "Γαμάτε, αλλά ντάξει, οι Έλληνες είναι οι καλύτεροι" εγώ δηλώνω ότι Είμαι Τσουτσέκι και θα φύγω από το χωλ να πάω στο σαλόνι (εκεί με τα φλώρικα). Αν όμως δεν το κάνει, θέλω να βρεθεί ένας τσίφτης, να κάνει συρραφή τον λόγο (με αγγλικούς υπότιτλους) από τα διάφορα μέρη. Να έχει την αντίστοιχη κεσολονική, ντόρτμουντ, σόφια, πού θα πάνε τεσπά, να μας δείξει ο σκηνοθέτης όλα τα μέρη, διά στόματος ΝτεΜάγιο. Και όταν φτάσει στο κρεσέντο με τους Καλύτερους και πιο Πιστούς να αρχίσει το μοντάζ, ακατάσχετο μπινελίκι ιντερνάσιοναλ, "όποιος δεν με πιστεύει... βαν φακούλο...να πάει να γκαμηθεί...φικ ντιχ...φακ γιου...τσίνγκα του μάδρε, κλπ, κλπ.

Δεν το θέλω για να ξεμπροστιαστεί ο Τζόι. Αυτό είναι χαζομάρα, όποιος δεν έχει πάρει πρέφα τι παίζει με τους Manowar, δεν σκαμπάζει από χέβυ μέταλ φολκλόρ. Δεν είναι εκεί το θέμα μας. Απλά, ένα τέτοιο βίντεο νομίζω θα αποτύπωνε τόσο υπέροχα αυτό το Παραπέρα-Πατέρα που αυτομάτως εκτοξεύει τους Manowar σε έναν άλλο γαλαξία, που πεζοί σαν και του λόγου μου δεν έχουν καμία θέση.


Βίντεο της χρονιάς. Θεοί. Το εννοώ, δίχως ίχνος ειρωνείας.

3 comments:

Failure Cult said...

Έκλασα στα γέλια... Κι εγώ το εννοώ δίχως ίχνος ειρωνίας...

Σκοτεινός Άρχοντας του Σκότους said...

ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

kkn said...

θα φύγω απο το χωλ και θα παω στο σαλόνι χαχαχαχαχαχαχα δεν υπάρχεις, έλιωσα στο γέλιο!!